2016. január 25., hétfő

Vaníliás csiga

Vaníliás csiga


A csigákat egyszerűen nem tudjuk megunni :D A kakaós és az epres pudingos után itt a vaníliás csiga. Kellemes hetet kívánok Nektek!

Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 ek olaj
3 ek cukor
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 mk só

Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
0,5 l tej
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. (mi kenyérsütőgépet használunk, az 1,5 óráig tart) A töltelékhez a tej kétharmadát feltesszük főni, a maradékot pedig elkeverjük a pudingporral és a cukorral. Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingport, és készre főzzük. Kiöntjük egy tálba, és hagyjuk kihűlni.  Amint megkelt a tészta, kinyújtjuk, és megkenjük a kihűlt pudinggal, rászórjuk a vaníliás cukrot. Feltekerjük, és mivel nagyon folyékony marad a pudingpor (annak ellenére, hogy teljesen kihűtöttük), ezért betesszük a fagyasztóba egy 20 percre. Ezután felvágjuk, majd egy zsírozott tepsire helyezzük a csigákat kellő távolságra egymástól. 20 percig pihentetjük, azt követően 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése