2016. február 12., péntek

Csokis zabpelyhes keksz

Csokis-zabpelyhes keksz


Bernuskaa oldalán találtuk ezt a receptet, és nagyon megtetszett, ezért el is készítettük. A kekszekkel nálunk amúgy sem lehet mellélőni (sok kekszreceptet olvashattok a blogon is), mert nagyon szeretjük őket, ezt pedig többször is meg fogjuk sütni, mert nagyon bevált. Zabpelyhes, csokis, omlós, klassz reggeli egy pohár tejjel, de uzsira is tökéletes, ha egy kis nasira vágyunk. 

Hozzávalók:

15 dkg aprószemű zabpehely
10 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
1,5 púpozott tk fahéj
1 csipet só
12 dkg cukor
1 tojás
15 dkg enyhén olvadt vaj
1 tk vanília aroma
2 ek tej
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A zabot, a lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat és a sót.
Egy másik tálban alaposan elkeverjük a cukrot a tojással, és belekeverjük az enyhén olvadt vajat.
A két masszát eggyé dolgozzuk, majd a legvégén hozzáadjuk a vanília aromát, a tejet és az apróra szelt étcsokoládét (mi belereszeltük, ezért is lett sötétebb a színe). Evőkanálnyi adagokat helyezünk a sütőpapírra, egymástól 8-10 cm távolságra, mert még nőni fognak a kekszek. 20 percig sütjük, majd miután kihűltek a tepsiben, légmentesen zárható dobozba tesszük őket a fogyasztásig, amiben sokáig elállnak.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése