2016. február 1., hétfő

Csokoládés pohárkrém

Csokoládés pohárkrém

Új hónap, új hét, újabb finomság :) Egy nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség receptjét hozom, amit a hétvégén készítettünk. Nagyon szeretjük a pohárkrémeket, mivel nagyon gyorsan elkészíthető, változatos, könnyed desszertek. A mandarinos pohárkrém és a karamellszószos tejbegríz után most egy csokis verziót hoztam. Csokiimádóknak kötelező :)))

Hozzávalók:

5 dkg étcsoki
15 dkg tejcsoki
2 dkg cukor
2 dl tejszín
2 dl tej
1 vaníliarúd
4 tojássárgája

Elkészítés:

A csokikat vízgőz fölött megolvasztjuk, a tejet a vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig kikeverjük, majd vízgőz fölött addig kevergetjük tovább, amíg be nem sűrűsödik. A vízgőzről levéve belekeverjük a tejet és az olvasztott csokit, és kihűtjük. A tejszínt felverjük, és óvatosan beledolgozzuk a csokis krémbe. Poharakba öntve tálaljuk. Érdemes tálalás előtt egy nappal elkészíteni, hogy legyen ideje besűrűsödni. Tehetünk bele kakaóba áztatott babapiskótát is, a tetejére pedig tejszínhabot, ha halmozni szeretnénk az élvezeteket :)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése