2016. február 22., hétfő

Habos cseresznyés sütemény

Habos cseresznyés sütemény

Nagyon szeretjük a cseresznyét, ezért nyáron sokat fagyasztottunk le kimagozva, hogy télen finom sütiket készíthessünk belőle. Tegnap egy könnyed, habos, gyümölcsös desszertre vágytunk, így esett a választásunk a habos meggyesre, amit inkább cseresznyével készítettünk el. A tésztája pikk-pakk összedobható, a hab is hamar rásül, így összességében tényleg gyorsan elkészül ez a süti. És ahogy az lenni szokott, amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy :) 

Hozzávalók:

Tészta:
10 dkg lágy margarin
5 tojássárgája
1 tejföl
1 citrom reszelt héja
8 ek cukor
fél cs. sütőpor
kb. 10 dkg liszt
cseresznye

Hab:
5 tojásfehérje (mi mindig kipótoljuk plusz tojásfehérjékkel, hogy minél magasabb legyen a habunk - ehhez mindig lefagyasztjuk a más sütiknél kimaradó tojásfehérjéket, amiket ilyenkor csak kiolvasztunk)
8 ek cukor

Elkészítés:

A margarint, a tejfölt, a citrom reszelt héját, a cukrot és a tojások sárgáját összekavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Annyi liszt legyen, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Összekeverjük, majd egy zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a magozott cseresznyéket pedig egyenletesen szétszórjuk a tésztán. Takarékon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Mikor elkészült, kivesszük a sütőből, és rákenjük a tetejére a cukros tojásfehérjéből felvert habot. Visszatesszük a sütőbe, és hagyjuk, hogy a hab is megsüljön. Felszeleteljük, és már tálalhatjuk is.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése