2016. február 8., hétfő

Kukoricadarás süti

Kukoricadarás süti

Még decemberben vettünk kukoricadarát, de eddig még nem használtuk fel. A hétvégén viszont valami új sütire vágytunk, így előkerestem a sok lementett recept közül ezt a kukoricadarásat, és elkészítettük.  Nem csalódtunk, sőőőőt pár óra alatt el is fogyott ez a nagypapám által kukoricamáléként ismert süti :) Nagyon finom, puha, könnyed, és az sem hátrány, hogy gyorsan összedobható, ezért máskor is elkészítjük majd. 

Hozzávalók:

48 dkg natúr joghurt
100 ml étolaj
3 tojás
9 ek finomliszt
9 ek kukoricadara
1 csomag sütőpor
1 tk ecet vagy citromlé
15 dkg cukor
1 csipet só
5 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Egy edénybe kimérjük a kukoricadarát, a lisztet és közepébe mélyedést készítve a sütőport pezsdítjük az ecettel vagy a citromlével. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és csomómentesre keverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (30*20 cm) öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 195 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése