2016. február 6., szombat

Sajttal-sonkával töltött hús zöldséges kölessel és kukoricasalátával

Sajttal-sonkával töltött hús zöldséges kölessel és kukoricasalátával

Szombati ebédünk második fogása (a halászlé után) a sajttal-sonkával töltött husi zöldséges kölessel és kukoricasalátával. Nagyon szeretjük a töltött húsokat, így sokszor készítjük így a karajt. Olvashattátok már a gombával, a velővel és a főtt tarjával töltött hús receptjét, most pedig a hamis cordon bleu elkészítését írom le.  Igyekszünk minél több zöldséges fogyasztani, így az egészségesnek mondható kölesbe zöldségeket is kevertünk, ami nagyon-nagyon finom volt. 

Hozzávalók:

Töltött hús:
8 szelet karaj
8 szelet sonka
8 szelet sajt
liszt
tojás
zsemlemorzsa
zsiradék a sütéshez

Zöldséges köles:
köles
olaj
borsó
répa
zöldbab

Kukoricasaláta:

kb. 30 dkg főtt kukorica (konzerv is jó)
4 púpos ek tejföl
2 púpos ek majonéz
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint

Elkészítés:

A húsokat kiklopfoljuk, lesózzuk, majd rátesszük a sonka- és sajt szeleteket. Félbehajtjuk őket, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bő zsiradékban kisütjük. Készíthetjük duplán is, ahogyan most mi készítettük, vagyis egy húsra teszünk egy szelet sonkát, amire megy a szelet sajt, arra még egy szelet sonka, amit betakarunk egy másik szelet hússal, és ezt rántjuk ki. 
A kölest olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket (borsó, répa, zöldbab), majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ha felforrt, lefedve betesszük a sütőbe kb. 20-25 percre, és takarékon elkészítjük. A kukoricasalátához a tejfölt elkeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk, végül pedig hozzáadjuk a kukoricát. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése