2016. február 15., hétfő

Zabpalacsinta

Mini zabpalacsinta torony

Nagyon szeretjük ezt a zabpalacsintát, mert egészséges, laktató és nem utolsó sorban finom. Túrótöltelékkel, a nyáron eltett cukormentes lekvárral vagy édesítőszeres kakaóval tökéletes napindító reggeli, mivel a zab a jó szénhidrátok közé tartozik, és nem emeli meg a vércukorszintet. Nálunk egyébként nagyon sok zab fogy, mert sűrűn eszünk zabkását (a kedvenc reggelim) és sütünk zabból készült kekszeket: zabkeksz, csokis és sima zabfalatok, Digestive keksz házilag, zabpelyhes-sütőtökös keksz, áfonyás-csokis zabkeksz, anzac keksz. A #hetihealthy receptem ez a zabpalacsinta, hogy jól induljon a hét :) 

Hozzávalók:

20 dkg darált zabpehely
3 dl tej
2 dl szódavíz
2 tojás
1 csipet só
0.5 dl olívaolaj
2 ek cukornak megfelelő édesítőszer (nálunk sztívia)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy turmixgépbe mérjük és összeturmixoljuk. Kiöntjük egy tálba, és várunk kb. 6-7 percet, hogy a zabpehely kicsit magába szívja a folyadékot. Ezután a palacsintasütőt felmelegítjük, kevés olajat teszünk bele, majd a tésztából kis halmot teszünk bele. Kis lángon, lassan megsütjük az egyik oldalát, megfordítjuk, és a másikat is megsütjük. Fontos, hogy tényleg lassan süssük, nehogy nyers maradjon, illetve megfordítani is könnyebb úgy. Megsütjük az összes mini palacsintát, egymásra halmozzuk őket, és azzal, amivel szeretnénk, tálaljuk (nálunk a cukormentes szilvalekvár a nyerő, túrókrémmel is isteni).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése