2016. április 4., hétfő

Paprikás-lisztes afrikai harcsa kukoricás rizssalátával

Paprikás-lisztes afrikai harcsa kukoricás rizssalátával

A vasárnapi ebédből (kínai szezámmagos csirke rizzsel) kimaradt a rizs, és nem akartuk kidobni, így újrahasznosítottuk. Még régebben találtam egy rizssaláta receptet, ami most éppen kapóra jött, és elkészítettük a sült halhoz. Nagyon finom, tök jól kiegészítette a halat, amihez így nem is kellett köretet készíteni. Az afrikai harácsról már meséltem, hogy nagyon szeretjük, mert egyrészt szinte egy darab szálka sincs benne, másrészt pedig nincsen az a tipikus hal íze, amit mi nem nagyon szeretünk. 

Hozzávalók:

A rizssalátához:
30 dkg főtt rizs
15 dkg kukorica (mi a nyáron lefagyasztott csemegekukoricát használtuk, de lehet konzervből is)
1 kis fej lilahagyma
só, fehérbors
1 tk porcukor
1 tk citromlé
1 kk mustár
2 ek majonéz
1 kis doboz tejföl
petrezselyem

A halhoz:
afrikai harcsa
liszt
pirospaprika

zsiradék

Elkészítés:

Egy tálban elkeverjük a tejfölt, a majonézt, a porcukrot, a citromlét, a mustárt, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. A kész mártásba beletesszük a rizst,a kukoricát és a nagyon vékonyra szeletelt hagymát. Az egészet összekeverjük, és aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét. Az afrikai harcsát szeletekre vágjuk, lesózzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk és bő zsiradékban megsütjük, majd a rizssalátával tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése