2016. április 18., hétfő

Zebra muffin

Zebra muffin
A múlt heti zebratorta annyira ízlett mindenkinek, hogy ismét elkészítettük, viszont kisebb tortaformában sütöttük, így maradt a tésztából. A maradékot kapszlikba kanalaztunk, és így csodás zebra muffinokat kaptunk. Nagyon finom, de ugye ezt már a bevált zebratorta miatt tudtuk, a muffin forma pedig feldobja az egészet, illetve praktikusabb is :)

Hozzávalók:

5 tojás
22 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
37,5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
250 ml olaj
150 ml víz
+ 2 evőkanál kakaó
+ 2 evőkanál víz

Elkészítés:

Mielőtt elkezdenénk a sütit, a sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 26 cm-es csatos tortaformát kizsírozunk, kilisztezünk, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat különválasztjuk, majd a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, felváltva, több részletben hozzákeverjük a vizet és olajat, majd a sütőporos lisztet is belekeverjük. Ezután a tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. Ezt követően megfelezzük a tésztát, és az egyik felébe keverünk még 2 evőkanál kakaót és 2 evőkanál vizet. A muffinsütőbe kapszlikat teszünk, a kapszlikba pedig felváltva kanalazzuk a tésztákat, majd egy fokpiszkáló segítségével vegyítjük a különböző színű krémeket. 4-es fokozaton 20-25 percig sütjük (tűpróba),







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése