2016. május 10., kedd

Hentes tokány tésztával

Hentes tokány tésztával
Egyszerű, de nagyszerű ebédötlet a hentestokány, amit kínálhatunk párolt rizzsel és tésztával is. Nagyon hamar elkészíthető, a színes tészta pedig feldobja az egészet :)

Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
20 dkg sonka
3-4 db savanyú uborka (nagyságtól függően)

Elkészítés:

Felkockázzuk a vöröshagymát, a húst csíkokra vágjuk. A vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, a húst fehéredésig kavargatjuk, majd felöntjük kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát, majd kicsit később a felcsíkozott sonkát. Ha a hús megpuhult, kész is van. A tésztát sós vízben kifőzzük, és már tálalhatjuk is. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése