2016. május 24., kedd

Mascarponés diókocka

Mascarponés diókocka
Aranytepsi oldalán láttam meg ezt a krémes, diós sütit, amit rögtön el is mentettem, hogy majd egyszer elkészítjük. Az a majd egyszer pedig most jött el, mert volt egy lejáratközeli mascarponénk, amit ehhez a sütihez pont fel tudtunk használni. A végeredmény pedig egy nagyon egyszerű, könnyed, krémes süti, amit a diós alap nagyon feldob :)

Hozzávalók kb. 20 szelethez (10 főre):

Tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor (12g)
5 dkg olvasztott margarin
18 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor (10g)
2 közepes tojás
2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
50 ml tej

Krémhez:

250 g Mascarpone
2 púpos ek átszitált porcukor
0,5 csomag vaníliás cukor (5g)
200 ml habtejszín

Tetejére:

4 kocka étcsokoládé

Elkészítés:

A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk. Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kizsírozzuk és kilisztezzük, majd a tésztát belesimítjuk, és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).  A krémhez a mascarponét az átszitált porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük. Egyenletesen a kihűlt tészta tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá. Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük, és egy éles késsel szépen felszeleteljük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése