2016. június 21., kedd

Diétás ripsz pizza

Diétás ripsz pizza
#hetihealthy bejegyzésemben megmutatom az egyik kedvenc diétás receptemet, ami finom és egyszerű alternatíva. A fogyni vágyók, a cukorbetegek, vagy éppen azok, akik tudatosan táplálkoznak, sokszor kívánhatják a kalória-és szénhidrátdús pizzát, amiről lemondanak. Én a pizza pótlására ripsz pizzát szoktam készíteni, ami természetesen nem ugyanolyan ízű, csak hasonló, mégis nagyon finom és számtalan módon variálható. Így a diétát is könnyebb betartani, mert nem olyan egyhangú, unalmas, hanem változatos és ízletes :)

Hozzávalók: (1 személyre)
4 db ripsz (én a Pennyben kapható Rye Crispbread-et szeretm a legjobban)
1 paradicsom
kukorica (ha konzervet használunk, akkor mindig olvassuk el az öszetevőit, mert a legtöbb hozzáadott cukrot tartalmaz. Mi ezért minden nyáron a házi főtt kukoricát szoktuk lefagyasztani, és egész évben eből készítünk minden kukoricás ételt, például a kukorica krémlevest vagy a chili con carnét)
zsírszegény sajt
cukormentes sűrített paradicsom vagy ketchup (Felix)
6 db csirkemell sonka

Elkészítés:
Egy sütőpapírral kibélelt vagy kókuszzsírral kikent tepsibe teszünk 4 ripszet, amit megkenünk a sűrített paradicsommal vagy ketchuppal. Ezután rátesszük a csirkemell sonkát és a paradicsomszeleteket, megszórjuk a kukoricával és ráreszeljük a sajtot. 4-es fokozaton 20-25 percig sütjük. A feltétet kedvünk szerint variálhatjuk, csak mindig törekedjünk arra, hogy minden cukor-és gluténmentes legyen. 

Megjegyzés:
A ripsz nem egyenlő az extrudált kenyérrel, mivel utóbbi folyadékra "olvad", odatapad a szájpadlásunkra (én nagyon nem szeretem), viszont a ripsznek van tartása, és ropog, amikor beleharapunk. Mivel ez keményebb, mint az extrudált kenyér, sülés után is jó mard az állaga.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése