2016. június 25., szombat

Sóskaleves galuskával

Sóskaleves galuskával
Sokan nem szeretik a sóskát, sokan pedig megkóstolás nélkül jelentik ki, hogy ők bizony nem szeretik a sóskát, pedig ha egyszer megkóstolnák, talán még ízlene is nekik, de sajnos nem tudják, hogy mit hagynak ki. A sóskaleves könnyed, finom, nyáron még hidegen is jól esik, és még a sok vitaminról ne is beszéljünk, ami benne van, szóval együnk sóskát! :)
Hozzávalók:

Leveshez:
30 dkg sóska
kevés margarin
2 ek cukor
1 csipet só
2 dl tejszín

Galuskához:
1 tojás
kevés víz
1 nagy csipet só
annyi liszt, amennyit felvesz

Elkészítés:

A sóskát megmossuk, kiszedjük a levélnyeleket, majd kevés margarinon megpároljuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd puhára főzzük. Kikavarjuk a galuskát, beleszaggatjuk, és amikor megfőtt, tejszínnel felöntjük a levest. Ha egyet rottyant, el is készült. Készíthetünk hozzá pirított szalonnadarabokat is, azzal is nagyon finom. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése