2016. július 15., péntek

Sárgaborsó krémleves pirított baconnel

Sárgaborsó krémleves pirított baconnel
Most, hogy a meleg napok után lehűlt a levegő, jól esnek a meleg levesek, így nálunk sárgaborsó krémleves készült ebédre. A finom,szép színű, krémes leves mellé pedig ropogós pirított bacon dukál, ami tökéletesen illik a leveshez :)

Hozzávalók:
0,5 kg sárgaborsó (előző este beáztatjuk)
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kicsi fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 kis csilipaprika
2 dl főzőtejszín
2 ek olaj
2 ek liszt
ételízesítő
só, bors 

Elkészítés:

Az előzőleg beáztatott sárgaborsót tiszta vízben feltesszük főni a felkarikázott sárgarépával, fehérrépával, a vöröshagymával és fokhagymával együtt. A főzővízbe tesszük a babért és a csilipaprikát is (kissé felaprítva), és adunk hozzá kevés ételízesítőt is. Ha megpuhultak a zöldségek, kivesszük a babért, a zsiradékból és a lisztből pedig laza rántást készítünk, és besűrítjük kissé a levest. Egyet rottyantunk rajta, majd lehúzzuk a tűzhelyről. Botmixerrel pürésítjük a levest, majd hozzáadjuk a tejszínt, a végén pedig sült baconnel tálaljuk.

Tipp: ha diétázók is szeretnék fogyasztani, akkor nem kell hozzá rántást adnunk. Csak feltesszük főni a sárgaborsót, ízesítjük, majd lepürésítjük, és felöntjük tejszínnel. Így is nagyon finom lesz, emellett pedig egészséges és lisztmentes :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése