2016. július 7., csütörtök

Tarhonyás-virslis lecsó

Tarhonyás-virslis lecsó
A lecsó nálunk nyáron elmaradhatatlan, és mivel nagyon szeretjük, igen sokszor is készítjük. Mindenki máshogy szereti: tojással, virslivel, tarhonyával, rizzsel, de a lecsós szelet is nagyon finom. A nyári friss paprikából és paradicsomból a legjobb, ilyenkor mindig hatalmas adagokat készítünk, amiket lefagyasztunk, és így télen is bármikor ehetjük. Most a tarhonyára és a virslire esett a választásunk, és nagyon finom az idei első lecsónk :)

Hozzávalók:

1 kg paradicsom
1 kg paprika
50 dkg vöröshagyma
1 evőkanál olaj vagy zsír
kb. 1 teáskanál só
30 dkg tarhonya
4 pár virsli (lehet füstölt is)

Elkészítés:

A paradicsom héját mi mindig lehúzzuk, mert nem szeretjük, hogy a lecsó elkészültével sem lesz puha. Ezért először felteszünk forrni vizet, amikor felforrt, beleteszünk 3-4 paradicsomot, 1-1,5 percig benne hagyjuk, majd jéghideg vízbe tesszük (jégkockákat szoktunk tenni a vízbe), és ezután gyönyörűen le tudjuk húzni a paradicsom héját. Ezután a paradicsomokat, a paprikákat és a hagymákat is vékony karikára vágjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd lassú tűzön fonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, ha pedig ez is megpuhult, akkor a paradicsomot, és megsózzuk ízlés szerint, illetve kevés vizet is öntünk rá.  Hozzáadjuk a tarhonyát és a felkarikázott virslit, és kb. 20-25 percig főzzük, amíg minden puha nem lesz. Mindig csak kevés vízzel öntsük fel, hogy sűrű maradjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése