2016. december 17., szombat

Aszalt gyümölcsös-mákos püspökkenyér

Aszalt gyümölcsös-mákos püspökkenyér
Gyümölcskenyér receptet már olvashattátok a blogon, mivel már évek óta van egy bevált receptünk, amit nagyon szeretünk. Most viszont találtunk a fagyasztóban maradék tojásfehérjéket, amiket szerettünk volna felhasználni, ehhez pedig az interneten kerestünk recepteket, viszont egyik sem volna szimpatikus. A mikrónk tetején viszont mindig gyűjtünk különböző recepteket, amiket innen-onnan kimásoltunk, TV-s műsorokban láttunk, és ezek között találtunk egy klassz receptet, amit el is készítettünk, méghozzá nem utoljára, az biztos. Az eredmény nagyon finom, a recept pedig tökéletes a maradék tojásfehérjénk felhasználására, de a karácsonyi menüsor záróakkordjaként is megállja a helyét. Az aszalványok nagyon finomak benne, a mák rendkívül feldobja, és annyira egyszerű és gyors elkészíteni, hogy nem lehet elrontani, úgyhogy bátran próbáljátok ki :) 

Hozzávalók:

6 tojásfehérje
12 dkg porcukor
12 dkg rétesliszt
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt barack
5 dkg vörösáfonya
5 dkg mandula
8 dkg darált mák 

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a réteslisztet. Ezt követően hozzáadjuk a többi hozzávalót (a barackot és a mandulát apróbb darabokra vágtuk, hogy azonosak legyenek a mazsolával és az áfonyával), és óvatosan elkeverjük. A kapott tésztát egy előzőleg kizsírozott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése