2016. december 4., vasárnap

Diós puszedlik

Diós puszedlik 
Advent második vasárnapján finom puszedlikkel indítottuk a reggelt. Nincs is annál jobb, amikor a tegnap sütött finomságokat másnap reggel meleg kakaóval ihatjuk a meleg lakásban, miközben odakint röpködnek a mínuszok.  A receptet már olvashattátok a blogon csokis bevonattal, most viszont csak dióval készítettük több fahéjjal, hogy karácsonyi íze legyen. Nagyon praktikus sütemény, mivel akár egy hétig is puha marad, így bármikor megsüthetjük. Kellemes ünnepi készülődést kívánok Nektek is! :)

Hozzávalók:

25 dkg margarin
50 dkg liszt
1 kk reszelt szerecsendió
1,5 tk fahéj
1tk sütőpor
2 csipet só
2 tojás
14 dkg porcukor

dió

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. Diónyi golyókat formálunk (ebből az adagból 50 db lesz), és a tenyerünkkel kicsit meglapítjuk, belenyomjuk a diókat a közepébe, majd zsírozott tepsibe tesszük, és 3-as fokozaton megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése